”Mistä saan lisätietoa tästä kirjasta?”

pe 9.12.2011, 17:11 at 17:11 Jätä kommentti

Hei. Olen hahmottelemassa uutta kirjastojärjestelmäämme ja olen pohtimassa sellaista yksityiskohtaa kuin ”oikea palkki” eli linkit suomalaisessa yleisen kirjaston kontekstissa. Ongelmana on kolmen ”jatkolinkin” sisältö tässä tietuenäytössä:

http://library.uet.edu.pk/cgi-bin/koha/opac-detail.pl?biblionumber=43522

Mitä hakuja tuoksi kolmikoksi pitäisi liittää suomalaisessa yleisessä kirjastossa ja suomenkielisen kirjallisuuden tapauksessa? Kirjasampo, Kiiltomato ja Google-haku, millaisella hakulausekkeella?

Ouka? Frank? Vai asiakaskommentteja? LibraryThing? BookCrossing? Minulla on tästä joitakin ajatuksia, mutta olisi kiva saada kommentteja ja uusia ajatuksia tähän asiaan liittyen.

Tuota esimerkin tietuenäyttöä kannattaa katsoa muutenkin tarkalla silmällä esim. esikatselumahdollisuuksien suhteen. Tässä on kyseessä pakistanilaisen teknillisen korkeakoulun kirjaston aineistotietokanta.

Kaupunki on koillispakistanilainen Lahore, 10 miljoonan asukkaan kaupunki. Se kuuluu maailman 30 suurimman kaupungin joukkoon. Mielenkiintoista on nähdä, miten heillä on nämä kirjastoaineistotietokantahommelit hoidettu!

Mainokset

Entry filed under: aineistotietokanta, kirjasto2.0, kirjastot, librarything. Tags: .

Taidehurmion jäljillä kirjastossa Löytyi ruotsalainen GULAHALAN: saamen alkeita ilmaiseksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Liity 704 muun seuraajan joukkoon


Olen Kari, Oulusta, nyt Hailuodossa. Pienen maaseutupaikkakunnan kunnankirjaston osa-aikainen yhdistelmätoimen vakituinen hoitaja ja kirjaston ainoa työntekijä. Opinnäytetyöni olen tehnyt 1800-luvun alun suomen kielestä ja informaatiotutkimuksesta aineopinnot, molemmat Oulussa. Harrastan... kaikkea sellaista, mitä kirjastonhoitajat nyt ylleensä harrastaa. Ks. Info.


%d bloggers like this: