Pienen kirjaston genreniput, 4!

la 23.11.2013, 21:14 at 21:14 6 kommenttia

Tehtiin hyllytykseen 84.2:sta aakkostuksen sijaan genreniput. Kommentoikaapa, palveleeko asiakasta tämä tällainen?

Entry filed under: kuulumiset, Uncategorized. Tags: , , , .

”Sujuilevi sukkelaan”: Hiihtokilpailujen palkintotauluja kirjastossa keväällä 2014 Reipashenkistä fiftariscifiä sinivalkoisin sävyin.

6 kommenttia Add your own

  • 1. anuh  |  pe 20.12.2013, 16:28 16:28

    Ihan kelpo niput 🙂 Jos jotain viilausta ehdottaisin, niin ehkäpä dekkari, jännitys ja (realistinen) kauhu samaan kasaan, ja yksi kategoria lisää: SPF eli spekulatiivinen fiktio, sen alle scifi, fantasia, yliluonnollinen kauhu ja niiden alalajit.

    Sota ja historia voisi mahdollisesti myös olla samassa kategoriassa, mutta mitähän sitten ihmissuhteiden kanssa niputtaisi..? Erotiikka? Seikkailut? Huumori?

    Kategorisoinnin yksi iso vaikeus on tietysti sekin, että monet kirjat menisi aika monen otsikon alle!

    Tykkää

    Vastaus
  • 3. Kari Luovonkirjastonhoitaja  |  pe 20.12.2013, 17:12 17:12

    Niin, niputus on valintaa. Ja se ohjaa käyttöä. Nippu ei voi olla myöskään liian pieni, nyt on niin että DJK on kaksi hyllyä, ELS ja ISH yksi pitkäkhö hylly kumpikin. NPK on puolitoista hylölyä. SPF on hyvä ehdotus! Kiitos!

    Ja Tervon lukijat kritisoivat, että tervot on hajotettu eri paikkoihin…:)

    Tykkää

    Vastaus
  • 4. Kari Luovonkirjastonhoitaja  |  pe 20.12.2013, 17:15 17:15

    Yksi hyvä puoli tässä on se, että muutos luo keskustelua kirjastoon. Asiakkaat kommenteivat sisältöjä heille sopivalla tasolla.

    Tykkää

    Vastaus
  • 6. kirjastonpiikkiin  |  ke 20.6.2018, 14:33 14:33

    Nyt, viiden vuoden kokeilun jälkeen, toteamme, että toimii. Äijät ja eukot molemmat lainaa enempi. (puutteitakin on, mutta ei aio osottaa älyllisyyttäni hukkaamalla meidän aikaa sen pohdintaan. Eteenpäin!) — Seuraavaksi on tulossa aakkostukseen A:n edelle LYHYET KERTOMUKSET -kirjain 0. Sis. Novellit, pienoisromaanit, kertomukset, ehkä esseetkin. Lauttalukeminen. 🙂

    Tykkää

    Vastaus

Jätä kommentti

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Liity 994 tilaajien joukkoon


Olen Kari, Oulusta, nyt Hailuodossa. Pienen maaseutupaikkakunnan kunnankirjaston osa-aikainen yhdistelmätoimen vakituinen hoitaja ja kirjaston ainoa työntekijä. Opinnäytetyöni olen tehnyt 1800-luvun alun suomen kielestä ja informaatiotutkimuksesta aineopinnot, molemmat Oulussa. Harrastan... kaikkea sellaista, mitä kirjastonhoitajat nyt ylleensä harrastaa. Ks. Info.